Okna
Moderna tehnologija v stilu vašega doma
Panoramske stene
Življenje z jasnim razgledom
Vhodna vrata
Izraz stila in individualnosti
Zimski vrtovi
Več prostora, več svobode, več kvalitete bivanja
Notranja vrata
Italijanska notranja vrata s stilom
Garažna vrata
Varna in kvalitetna garažna vrata Hörmann
Domov>E-revija>Zimski vrtovi Finstral - celoletni podaljšek bivalnega prostora

Zimski vrtovi Finstral - celoletni podaljšek bivalnega prostora

Sistem zimskih vrtov Penta

  • Zimski vrtovi Finstral - celoletni podaljšek bivalnega prostora
  • Zimski vrtovi Finstral - celoletni podaljšek bivalnega prostora
  • Zimski vrtovi Finstral - celoletni podaljšek bivalnega prostora
  • Zimski vrtovi Finstral - celoletni podaljšek bivalnega prostora
  • Zimski vrtovi Finstral - celoletni podaljšek bivalnega prostora
  • Zimski vrtovi Finstral - celoletni podaljšek bivalnega prostora
  • Zimski vrtovi Finstral - celoletni podaljšek bivalnega prostora
  • Zimski vrtovi Finstral - celoletni podaljšek bivalnega prostora

Zimski vrtovi so pogosto načrtovani na objektu kot podaljšek bivalnega prostora. Toda zahteve za postavitev zimskega vrta so precej visoke. Vsem tem zadosti popolnoma izoliran sistem zimskih vrtov Penta proizvajalca Finstral.

Ideja se sliši zelo preprosto: odprto dnevno sobo in jedilnico podaljšate na vrt z zimskim vrtom. A vendar, da boste lahko novo stekleno sobo uporabljali vse leto, jo je treba zanesljivo zaščititi pred vročino, mrazom, vetrom in hrupom. Mnogi sprva podcenjujejo kako pomembna je dobra izolacijska konstrukcija. A le topli zimski vrtovi nudijo prijetno sobno klimo v vseh letnih časih.

Sistem zimskih vrtov Penta iz Finstrala nudi skladnost s sodobnim slogom stavbe in zadostuje zahtevam po najmanjšem vzdrževanju ter zagotavlja popolno izolacijsko konstrukcijo, ki vam nudi udobje bivanja skozi vse leto in v različnih vremenskih razmerah.


Prijetno bivanje v stekleni hiši: Popolnoma izoliran zimski vrt iz Finstrala je celoletni podaljšek bivalnega prostora.


Visoke izolacijske vrednosti, velike steklene površine

Sistemi zimskih vrtov Finstral so na zunanji strani izdelani iz aluminija in opcijsko tudi na notranji strani. V jedru pa je kotno varjen plastični profil. V plastičnem jedru profila okvirja je tudi TÜV testirana jeklena konstrukcija. Ta zagotavlja statično stabilnost, tudi pri velikih snežnih obremenitvah. Zagotavlja visoko stopnjo nepropustnosti in izolacijske vrednosti vse do Uf=1,0 W/m2K. V ta namen je uporabljeno visokokakovostno trojno izolacijsko steklo, z zaščito pred soncem, ki ga Finstral izdeluje v lastnih tovarnah.

Pri različicah Mediterran in Sun-Block pa je zaščita pred soncem še močnejša, saj zmanjša vnos toplote za 20 do 60%. Ne samo, da zadržuje mraz, ampak poleti tudi zmanjša vnos toplote skozi velike steklene površine.


Tanek sistem zimskega vrta

Drogovi sistema Penta so tanki le 50 mm. Ojačani so s steklom, ki prekriva krilo drsnih vrat Nova-Line, tako da ob stebrih z zunanje strani ni viden dodatni okvir. Steklene površine se končajo neposredno na tleh, namesto da se končajo s profilom okvirja. Dvobarvni videz je eleganten detajl: zunanjost je izdelana iz temno sivega aluminija, notranjost pa je bela plastika. Reliefne plastične površine, brez lepilnih folij, z zaprtimi mikroporami, so prav tako enostavne za vzdrževanje.

Finstral vam nudi različne barve, reliefne in satenaste zaključke: devet belih, sivih in lesenih dekorativnih površin v plastični izvedbi. Pri pravem lesu pa lahko izbirate med sedmimi klasičnimi in šestimi modernimi barvami. Finstral tako ponuja 230 barv polnih tonov, kar vam nudi skoraj neomejene možnosti pri vaših željah in skladnosti z objektom.

Praktično prezračevalno krilo Vent ostane trdno zaprto od zunaj, zahvaljujoč stabilnim letvicam, tudi ko ga odprete od znotraj.


Zimski vrt navdušuje s premišljenimi detajli

Strešna konstrukcija z notranjimi špirovci in stopničastim steklom, brez prečnih opornic, ne ustvarja le elegantnega videza, temveč omogoča brezhibno odtekanje deževnice. S širino do 110 cm je mogoče izvesti velike zasteklitve oziroma široka steklena polja. Pragovi drsnih vrat nimajo globokih utorov, v katere bi se sicer ujela umazanija in pesek.

Drsna vrata so opremljena s pragovi, brez nadležnih utorov, v katerih se običajno nabira umazanija.

Zasteklitev Nova-Line, ki prekriva okvir, se spušča do tal in nima spodnjega roba, v katerem se sicer nabira umazanija. Prezračevalne lopatice za stabilnimi lamelami na obeh straneh, ponujajo možnost prečnega prezračevanja, tudi v primeru padanja listja ali drugih vsiljivcev. Vgrajene mreže proti komarjem preprečujejo nadležne žuželke. Lamele so izdelane iz inovativnega materiala ForRes, ki je izdelan iz recikliranega PVC-ja in riževih lusk.


Doživite Finstral v živo.

Kontaktirajte nas za termin obiska našega salona na 041 619 658 ali pišite na info@termodom.si 







Vse pravice pridržane © Termodom d.o.o.
Izvedba - Intuitiva