Okna
Moderna tehnologija v stilu vašega doma
Panoramske stene
Življenje z jasnim razgledom
Vhodna vrata
Izraz stila in individualnosti
Zimski vrtovi
Več prostora, več svobode, več kvalitete bivanja
Notranja vrata
Italijanska notranja vrata s stilom
Garažna vrata
Varna in kvalitetna garažna vrata Hörmann
Domov>E-revija>Panoramske stene brišejo meje med notranjostjo in zunanjostjo

Panoramske stene brišejo meje med notranjostjo in zunanjostjo

Sodobni modularni sistem FIN-Vista iz Finstrala.

  • Panoramske stene brišejo meje med notranjostjo in zunanjostjo
  • Panoramske stene brišejo meje med notranjostjo in zunanjostjo
  • Panoramske stene brišejo meje med notranjostjo in zunanjostjo
  • Panoramske stene brišejo meje med notranjostjo in zunanjostjo
  • Panoramske stene brišejo meje med notranjostjo in zunanjostjo
  • Panoramske stene brišejo meje med notranjostjo in zunanjostjo
  • Panoramske stene brišejo meje med notranjostjo in zunanjostjo
  • Panoramske stene brišejo meje med notranjostjo in zunanjostjo

Panoramske stene so postale priljubljene na področju gradenj, saj združujejo vse kvalitete oken in vrat, objekt pa naredijo veliko bolj privlačen. Že ime pove, da gre za idealno rešitev, ki vam omogoča panoramo in lep razgled na okolico. S panoramsko steno boste v svoj prostor spustili naravno svetlobo, ki naredi prostor navidezno večji in prijetnejši. Prav tako pa boste omogočili prepletanje bivalnih prostorov z naravo.

Panoramska stena FIN-Vista iz Finstrala ima številne možnosti in funkcionalnosti, da se lahko prilagaja vsakemu objektu in željam, tako pri novogradnji kot obnovi. Hkrati pa dosega zavidljive energetske učinkovitosti in preprostost uporabe.


Panoramska stena kot pridih sodobne arhitekture

Panoramska stena ali panoramsko okno sta enaka pojma za zastekljeno steno, ki združuje vse kakovosti vrat in oken. Zasteklitev velikih površin je odraz sodobne arhitekture. Gre za sinonim modernosti in razkošja, ki povečuje privlačnost objekta. 

S pomočjo panoramskih sten objekt dobi nove dimenzije in kvalitete, saj se nemoteno sprehajate med notranjostjo in zunanjostjo. Gre kot za nekakšen ideal v bivanjski arhitekturi, saj združimo bivalno udobje notranjih prostorov z zunanjostjo, ki je svetla in brezmejna. Tako ustvarimo pristen stik z naravo, hkrati pa tudi povečamo bivalne prostore. Panoramska stena prinaša več svetlobe, kar pomeni boljše bivalne pogoje in počutje. 

Panoramska stena doda vrednost vsakemu objektu, saj je zasnovana in zgrajena tako, da se popolnoma prilagodi zasnovi objekta. Govorimo o ideji z ogromnim estetskim vplivom, ki ga pogosto vključuje sodobna arhitektura: steklo je v resnici eden od materialov, ki najbolj izraža pojem elegance. Še ena do velikih koristi panoramske stene je njena sposobnost, da prenese vse zunanje vremenske vplive. 

Panoramska stena FIN-Vista iz Finstrala je veliko več kot preprosto okno. Združuje vse kvalitete oken in vrat in predstavlja najboljšo rešitev za zasteklitev fasade pri novogradnjah ali prenovah.  Zasnovana je tako, da je vedno elegantna, a tudi vedno funkcionalna. 


Sodobna hiša z veliko steklenih površin in uporabljanimi panoramskimi stenami FIN-Vista.


Prednosti panoramske stene

Že uvodoma smo izpostavili kar nekaj prednosti, ki jih dodajo panoramske stene objektom in bivalnim prostorom. Lahko povzamemo, da sta ravno stik z naravo in veliko naravne svetlobe ključni prednosti panoramskih sten z vidika kvalitete bivanja in počutja. 

Panoramska stena pa naredi tudi veliko razliko na samem objektu, saj mu doda eleganten in sodoben videz. Sodobni modularni sistem FIN-Vista izraža eleganco z zelo ozkimi okvirji, ki so lahko skriti tudi v plasti stene. S tem dosežemo učinek steklenih sten. 

Veliko ljudi nerado namesti panoramsko okno oziroma steno na objekt, ker se bojijo, da se bo ta zlomila. Ta skrb je odveč, saj je panoramska stena FIN-Vista izdelana iz visoko kakovostnega varnostnega stekla. Z dodatki pa lahko še povečamo protivlomno varnostno zaščito. 


Način odpiranja panoramske stene

Pri velikih zasteklitvah je najpomembnejša izbira sistema, ki omogoča njihovo odpiranje. Pri Finstralu verjamemo v individualno oblikovanje rešitev, ki se v največji možni meri prilagodijo objektu in željam. Vaše življenje. Vaša panoramska stena. Vaša vrsta odpiranja.

Panoramske stene FIN-Vista je mogoče kombinirati z vsemi izdelki Finstral, v vseh barvah in materialih, ne glede na to, ali gre za dvižno-drsna vrata, drsna vrata, zložljiva vrata, ali pa umestite vhodna vrata. Pri Finstralu lahko izbirate med najobsežnejšo ponudbo v Evropi.  

Zagotovite si največjo funkcionalnost in neskončne poglede s panoramsko steno FIN-Vista.


Dvižno-drsna vrata

Odlikuje jih enostavno odpiranje in občutek odprtega prostora. Z eno samo potezo lahko celo največja vrata zlahka odprete sami. Zaradi zelo nizkih talnih pragov zmanjšujejo nevarnost spotikanja in so primerni tudi za tiste, ki potrebujejo bivalni prostor brez ovir.  

Polno zastekljena dvižno-drsna vrata

Za občutek brezmejne svobode pri teh vratih ni vidnih okvirjev okoli stekla. Okensko krilo se na notranji strani v celoti skrije za steklom (Cristal). V izvedbi Nova pa so drsno-dvižna vrata s steklom po celotni površini opremljana na zunanji strani. 

Odmično-drsna vrata

Ta vrata so še posebej primerna za srednje velike elemente, pri katerih je mogoč višji prehod čez prag. Obe sistemski različici TOP 72 in TOP 90 izpolnjujeta visoke zahteve glede toplotne izolacije. 

Zložljiva vrata

Prednost zložljivih vrat je v polnem odpiranju. Krila se zložijo in odprejo v notranjost. Tako boste bivalni prostor zlili z vrtom ali teraso. S tem pa funkcionalno povečate bivalni prostor, ki se razširi v zunanjost.  


Panoramske stene po meri

Panoramske stene FIN-Vista so prilagodljive glede na vaše potrebe in slog objekta. Končni rezultat bo skrbno zasnovan stekleni del stavbe, ki bo izražal eleganco, a hkrati zagotavljal vso stabilnost in funkcionalnost. 

V primerjavi s tradicionalnimi sistemi – predvsem s kompleksnimi steklenimi fasadami – nudi FIN-Vista več prostora za prilagajanje in možnost integracije različnih rešitev. Glede na arhitekturni slog in potrebe objekta je mogoče želene elemente integrirati v velike steklene površine.

Nemogoče je, da vas ne preseneti ta modularni sistem pokončnih in prečnih letvic panoramske stene FIN-Vista. Posamezna polja so lahko široka ali dolga do pet metrov. V panoramske stene FIN-Vista je mogoče kombinirati vsa okna in vrata Finstral. 

Zunanja obloga serije FIN-Vista je vedno izdelana iz aluminija, saj tako zagotavlja zaščito pred vetrom in vremenskimi vplivi. Izbirate lahko med našo celotno paleto 230 barv, ki vam omogočajo, da vedno najdete popoln odtenek za stil vašega objekta. 

Za notranjo oblogo pa je mogoče izbirati med aluminijem, PVC-jem in ForRes-om (inovativni naravni material, pridobljen s predelavo PVC-ja in ostanki riževih lupin). 


Moderno stanovanje s panoramsko steno FIN-Vista iz Finstrala.


Toplotna izolacija in vgradnja

Pri izbiri panoramske stene je potrebno upoštevati kar nekaj dejavnikov. Eden najpomembnejših je gotovo toplotna izolacija, saj na ta način toplota pozimi ne bo uhajala ven, poleti pa sonce ne bo dodatno ogrevalo notranje prostore. Izolacijo opisuje koeficient prenosa toplote, manjši kot je, manj toplote uhaja iz notranjosti. 

Tako kot vsi izdelki Finstral, vsebuje tudi FIN-Vista močno izolacijski plastični profil v jedru, ki zagotavlja najvišjo možno energetsko učinkovitost. Ta preizkušen material zagotavlja optimalne izolacijske vrednosti do Uw 0,79 W/m2K. 

Vgradnja panoramske stene je naloga za strokovnjake, ki so usposobljeni za pravilno vgradnjo in prilagoditev okovja in mehanizmov v sam objekt. Prednost panoramske stene FIN-Vista pred ostalimi pa je, da omogoča hitro in enostavno montažo. Namesto, da bi sestavljali nosilec za nosilec, prečko za prečko, dobavimo vnaprej sestavljene elemente okvirja FIN-Vista. Tako namestitev poteka veliko hitreje in zagotavlja nemoten proces pri obnovi ali novogradnji objekta. 

Poiščite navdih za ureditev sodobnega doma s panoramsko steno FIN-Vista.

Z veseljem vam bomo svetovali pri uresničevanju vaših želja z izdelki Finstral. Kontaktirajte nas. 



Vse pravice pridržane © Termodom d.o.o.
Izvedba - Intuitiva