Okna
Moderna tehnologija v stilu vašega doma
Panoramske stene
Življenje z jasnim razgledom
Vhodna vrata
Izraz stila in individualnosti
Zimski vrtovi
Več prostora, več svobode, več kvalitete bivanja
Notranja vrata
Italijanska notranja vrata s stilom
Garažna vrata
Varna in kvalitetna garažna vrata Hörmann
Domov>E-revija>Vedno najboljše izolacijske vrednosti.

Vedno najboljše izolacijske vrednosti.

Vse o izolativnosti oken.

  • Vedno najboljše izolacijske vrednosti.
  • Vedno najboljše izolacijske vrednosti.
  • Vedno najboljše izolacijske vrednosti.
  • Vedno najboljše izolacijske vrednosti.
  • Vedno najboljše izolacijske vrednosti.
  • Vedno najboljše izolacijske vrednosti.

Na toplotnih posnetkih starih ali slabo izoliranih oken se jasno vidi, da se toplota ne izgublja samo preko steklene površine, ampak tudi skozi okvir. Zato je pomembno preveriti koeficient toplotne prehodnosti (U-vrednosti) za celotno okno – torej za steklo in okvir. 

Okna Finstral imajo vedno najboljše U-vrednosti. To je tudi razumljivo, saj toplotnoizolacijske profile razvijamo in izdelujemo sami – iz kakovostne plastike, kar zagotavlja odlično izolacijo. 


20 % toplotne energije se izgubi zaradi slabo izoliranih oken. Z dobro izoliranimi okni se stroški ogrevanja znatno zmanjšajo. 

Preverite Finstral izolativna stekla, ki ščitijo vaš dom pred vročino, mrazom, hrupom in vlomi.
Vedno popolno steklo – iz najsodobnejših tovarn v Evropi ->


Kaj pomenijo U-vrednosti za okna?

U-vrednosti označujejo koeficient toplotne prehodnosti celotnega okenskega elementa. Označujejo izgubo energije v vatih na kvadratni meter okenske površine, s temperaturno razliko 1K med notranjostjo in zunanjostjo (enota W/m2K). Pri izračunu U-vrednosti oken po EN ISO 10077 se upošteva okvir, steklo, material medsteklenega distančnika in površina. Manjša kot je U-vrednost, višja je kakovost celotne konstrukcije in boljša toplotna izolacija. Dodatne podrobnosti so Uf za označbo U-vrednosti okvirja in Ug za označbo U-vrednosti zasteklitve. 


Toplotna izolacija


Vedno plastika v jedru.

Finstral okna nenehno razvijamo. Toda 50 let smo ostali zvesti enemu načelu: vedno plastika v jedru. Za to obstajajo dobri razlogi. 

Plastika, v nasprotju z aluminijem, komaj prevaja toploto in mraz ter v nasprotju z lesom, omogoča velike izolacijske zračne komore v profilu. Zato ni boljšega materiala glede na izolacijske vrednosti pri gradnji oken. 

Poleg tega je plastika popolnoma neprodušna in vodotesna. Hlad, dež ali veter morajo ostati zunaj. Plastika je odporna proti koroziji, UV-stabilna in zato še posebej neobčutljiva in trpežna. Plastika je trajnostna, saj ohranja vire: okenske profile Finstral je mogoče 100-odstotno reciklirati.


Izolacija je pomembno vprašanje za nove stavbe, prenove in stare stavbe, saj je ključnega pomena za kakovost vašega bivanja. V Finstralu dobite pravo izolacijo. Za termin brezplačnega posveta nas pokličite na 041 619 658 ali pišite info@termodom.si.


Vse pravice pridržane © Termodom d.o.o.
Izvedba - Intuitiva