Okna
Moderna tehnologija v stilu vašega doma
Panoramske stene
Življenje z jasnim razgledom
Vhodna vrata
Izraz stila in individualnosti
Zimski vrtovi
Več prostora, več svobode, več kvalitete bivanja
Notranja vrata
Italijanska notranja vrata s stilom
Garažna vrata
Varna in kvalitetna garažna vrata Hörmann
Domov>E-revija>Protivlomna okna s sodobno varnostno opremo.

Protivlomna okna s sodobno varnostno opremo.

Varnost vašega doma.

  • Protivlomna okna s sodobno varnostno opremo.
  • Protivlomna okna s sodobno varnostno opremo.
  • Protivlomna okna s sodobno varnostno opremo.
  • Protivlomna okna s sodobno varnostno opremo.
  • Protivlomna okna s sodobno varnostno opremo.
  • Protivlomna okna s sodobno varnostno opremo.

Ste vedeli, da odpiranje slabo zavarovanega okna z izvijačem traja le 10 sekund? Policijski statistični podatki kažejo, da če vlomilcu ne uspe v hišo vdreti v dveh do petih minutah, ta odneha. Tako je mogoče 90 odstotkov vseh vlomov preprečiti z dobro zavarovanimi okni. Za proizvajalce oken in vrat je zato visok varnostni standard del osnovne opreme za vse izdelke. Južnotirolsko podjetje Finstral poleg varnostne armature in trdnih delov za zaklepanje, ponuja tudi številne druge možnosti za največjo varnost.


Sodobni varnostni standardi vrhunske kakovosti.

Nova okna bi morala imeti sodobno varnostno opremo. Ta vključuje posebne vijake in masivne zaklepne dele. Preprečuje, da bi se vijak v nekaj sekundah izvlekel iz zaklepnega dela. Namesto tega so posebni vijaki nameščeni na kljuko krila, na zaklepni del in tako zaklenejo okno. Dve do štiri varnostne zaporne točke so standardni pri podjetju Finstral; odvisno od sistema izdelkov jih je mogoče pritrditi tudi na okvir.

Vijaki z glavo valjev za varnostno zaščito okenVijaki z glavo valjev za varnostno zaščito oken

Okna Finstral prav tako dosegajo vrhunsko kakovost v smislu protivlomne zaščite, zahvaljujoč prednosti njihove konstrukcije. Profili imajo vedno sredinsko tesnilo, zaradi česar je zaporni del na splošno težje doseči za vzvod. Poleg tega Finstral svoje izolacijsko steklo vedno lepi na ohišje. Zaradi tega je okvir sam po sebi trši in ga je težje odpreti.


Številne dodatne možnosti za maksimalno varnost.

Zlasti za lahko dostopna okna, na primer v pritličju, Finstral ponuja dodatne možnosti za protivlomno zaščito. Ročaji, ki jih je mogoče zakleniti, blokirajo celoten mehanizem za zaklepanje in tako preprečijo premikanje zaklepnih delov. Z nevidno vgrajeno zaščito pred vrtanjem iz kaljenega jekla lahko učinkovito preprečite vrtanje mehanizma z zunanje strani. Z magnetnimi senzorji, ki so prav tako skriti, lahko lastniki stanovanj preverijo stanje odpiranja oken in jih prijavijo v alarmni sistem.

Ročaj, ki ga je mogoče zakleniti

Kaj pa, če je okno razbito? Laminirano varnostno steklo, kot je Multiprotect, ki ga proizvaja Finstral, ponuja učinkovito zaščito. Sestavljen je iz dveh steklenih plošč, zlepljenih skupaj s folijami, odpornimi na trganje. Če ga udarite s kladivom, se razleti, vendar se ne sesuje.


Tudi pri vhodnih vratih je varnost vedno na prvem mestu.

Tudi tukaj je pri Finstralu standardna različica varnostne opreme nenavadno visoka. Začne se pri stabilni konstrukciji okvirja, prek visokokakovostnih zapiralnih valjev in standardnih vrtljivih vijačnih nastavkov, ki se v okvir pritrdijo na zavarovane tečaje. Seveda pa se lahko ta standard po želji in zahtevah še razširi, na primer z varnostnimi ključavnicami ali magnetnimi senzorji.


Vse pravice pridržane © Termodom d.o.o.
Izvedba - Intuitiva